Де і коли з'явився перший теплий салат, а також хто його придумав — невідомо. Але ми знаємо точно, що саме теплий салат з пастою та ковбасою "Салямі" - ідеальний вибір для перекусу в прохолодну погоду. Він більш калорійний, ніж овочевий, тому більш ситний, завдяки чому допомагає підтримати оптимальний температурний баланс. Приготуємо сьогодні наш фірмовий теплий салат з пастою та ковбасою "Салямі", разом з кулінарним чаклуном Русланом Сенічкіним, за рецептом від "Майстрів Смачного Життя". Зігрівайтесь і заряджайтесь енергетикою сонячної Італії разом з нами!
складові:
- Для салату:
- Паста - 120 г
- Ковбаса сирокопчена "Салямі" від ТМ "М'ясна Гільдія" - 200 г
- Горошок - 80 г
- Морква - 1 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля - 1 шт.
- Зелень - 50 г
- Помідори чері - 6 шт.
- Спеції за смаком
- Для заправки (соус):
- Не солодкий йогурт - 200 г
- Лимонний сік - 1 ст.л.
- 1 ч.л. цукру
- Відваріть пасту (спіральки, пенне, або метелики) до стану повної готовності. Порада: чим більш нерівною буде поверхня пасти, тим краще вона триматиме соус, це няпряму впливає на смак страви.
- До вже звареної пасти додайте зелений горошок. Якщо він заморожений - проваріть попередньо декілька хвилин.
- Проваріть моркву і наріжте кубиками. Додайте до пасти з горошком.
- Натріть часник на терці й додайте до салату, для більшого аромату.
- Наріжте тоненько цибулю. Можна використовувати херсонську, або шалот.
- Помідори чері розділіть надвоє й додайте до суміші.
- Посипте кропом, петрушкою, або іншою зеленню на вибір. Але обов'язково додайте цілі листя рукколи.
- Діставайте найголовніший інгредієнт, від якого залежить смак теплого салату - ковбасу сирокопчену "Салямі" від М'ясної Гільдії. Наріжте тонкою соломкою ковбасу Салямі й додайте до салату.
- Щоб страва набула довершеного смаку, приготуємо соус. Для цього, в окрему тарілку покладемо не солодкий йогурт, додамо кілька крапель лимонного соку, сіль та перець за смаком і для балансу - не повна 1 ч. л. цукру. Ретельно змішайте усе й налийте до салату.
- Щоб не псувати форму інгредієнтів, обережно перемішайте ваш теплий салат з пастою і ковбасю "Салямі".
-