logo

Теплий салат з пастою та ковбасою “Салямі”
Кухня:італійська
Час:45 хв.
Складність:***
Теплий салат з пастою та ковбасою “Салямі”
Де і коли з'явився перший теплий салат, а також хто його придумав — невідомо. Але ми знаємо точно, що саме теплий салат з пастою та ковбасою "Салямі" - ідеальний вибір для перекусу в прохолодну погоду. Він більш калорійний, ніж овочевий, тому більш ситний, завдяки чому допомагає підтримати оптимальний температурний баланс. Приготуємо сьогодні наш фірмовий теплий салат з пастою та ковбасою "Салямі", разом з кулінарним чаклуном Русланом Сенічкіним, за рецептом від "Майстрів Смачного Життя". Зігрівайтесь і заряджайтесь енергетикою сонячної Італії разом з нами!
складові:
  • Для салату:
  • Паста - 120 г
  • Ковбаса сирокопчена "Салямі" від ТМ "М'ясна Гільдія" - 200 г
  • Горошок - 80 г
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Цибуля - 1 шт.
  • Зелень - 50 г
  • Помідори чері - 6 шт.
  • Спеції за смаком
  • Для заправки (соус):
  • Не солодкий йогурт - 200 г
  • Лимонний сік - 1 ст.л.
  • 1 ч.л. цукру
  1. Відваріть пасту (спіральки, пенне, або метелики) до стану повної готовності. Порада: чим більш нерівною буде поверхня пасти, тим краще вона триматиме соус, це няпряму впливає на смак страви.
  2. До вже звареної пасти додайте зелений горошок. Якщо він заморожений - проваріть попередньо декілька хвилин.
  3. Проваріть моркву і наріжте кубиками. Додайте до пасти з горошком.
  4. Натріть часник на терці й додайте до салату, для більшого аромату.
  5. Наріжте тоненько цибулю. Можна використовувати херсонську, або шалот.
  6. Помідори чері розділіть надвоє й додайте до суміші.
  7. Посипте кропом, петрушкою, або іншою зеленню на вибір. Але обов'язково додайте цілі листя рукколи.
  8. Діставайте найголовніший інгредієнт, від якого залежить смак теплого салату - ковбасу сирокопчену "Салямі" від М'ясної Гільдії. Наріжте тонкою соломкою ковбасу Салямі й додайте до салату.
  9. Щоб страва набула довершеного смаку, приготуємо соус. Для цього, в окрему тарілку покладемо не солодкий йогурт, додамо кілька крапель лимонного соку, сіль та перець за смаком і для балансу - не повна 1 ч. л. цукру. Ретельно змішайте усе й налийте до салату.
  10. Щоб не псувати форму інгредієнтів, обережно перемішайте ваш теплий салат з пастою і ковбасю "Салямі".

До рецептів
До рецептів
222
icon-recipe7
0